info

Reservering kerkdiensten

versie 18 juni 2020

 

RESERVERING VOOR KERKDIENSTEN ÉN ALLE ANDERE BIJEENKOMSTEN


LEES ALSJEBLIEFT DEZE HELE TEKST DOOR VOORDAT JE EEN RESERVERING BOEKT!reserveren

 

VOORAF
I
n verband met overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn kerken verplicht een registratiesysteem te gebruiken waarmee men zich kan aanmelden voor een kerkdienst, bijeenkomst of activiteit. Zo kan worden voorkomen dat het maximaal toegestane aantal aanwezigen wordt overschreden én kan in geval van nood worden nagegaan wie wanneer in de gebouwen aanwezig waren.

Voor de kerkdiensten geldt dat degenen die volgens een rooster een dienst vervullen zich niet hoeven aan te melden.


HOE VERLOOPT EEN RESERVERING?
Er zijn TWEE MANIEREN om door middel van aanmelding een plaats te reserveren voor kerkdiensten en bijeenkomsten ná 1 juli 2020. Uiteindelijk moeten voor het totaaloverzicht alle aanmeldingen terecht komen in de ‘verzamelbak’ achter de app Protestants Heerenveen. De gemakkelijkste en meest efficiënte manier voor reserveringen is om deze app zelf te gebruiken.


DE EERSTE MANIER
1. Als je een smartphone (mobiele telefoon met internet-mogelijkheid) hebt klik dan de AppStore of de PlayStore aan en zoek naar Protestants Heerenveen. Je ziet dan de app verschijnen en klikt daarop om de app te downloaden. Vervolgens klik je op ‘installeren’. Klik tenslotte op ‘open’.

2. Onderaan het scherm van de app zie je als eerste menuknop ‘Reserveer hier!’. Klik daarop.

3. Op het volgende scherm zie je twee regels: ‘Bekijk reservering(en)’ en daaronder ‘Maak reservering’. Klik op de onderste regel: ‘Maak reservering’.

4. Vervolgens zie je vier locaties genoemd (Trinitas, Sionskerk, Skoattertsjerke, Kapelle). Kies de locatie waar je een kerkdienst of activiteit wilt bijwonen. Kies daarna de kerkdienst of activiteit waarvoor je een plaats wilt reserveren en klik op ‘Boek’.

5. Als je nog geen account (emailadres + willekeurig wachtwoord) hebt aangemaakt, word je nu gevraagd om dat te doen.

6. Vul je telefoonnummer in en klik op ‘Verzenden’. Klik tenslotte op ‘Confirm’. Daarmee is je reservering voltooid en je ontvangt een email ter bevestiging.

Als een kerkdienst of bijeenkomst is volgeboekt dan krijg je daarvan in het scherm een melding. Je kunt dan proberen voor een volgende bijeenkomst een reservering te maken.

LET OP:
Op dit moment is het zo dat per emailadres per ‘reservering’ (kerkdienst of bijeenkomst) slechts één zitplaats geboekt kan worden. Bij bv. gezinnen moet elk gezinslid met zijn/haar eigen account (e-mailadres) op de eigen telefoon een zitplaats boeken. Er wordt aan gewerkt om deze beperking aan te passen.

 
DE TWEEDE MANIER

Als je niet in de gelegenheid bent om zelf via de app Protestants Heerenveen te reserveren, dan kun je iemand anders vragen om voor jou te reserveren (familie, buren, gemeenteleden). Ook zijn er TWEE CENTRALE TELEFOONNUMMERS waar je je reservering kunt doorgeven. Voor reserveringen in de Sionskerk kun je bellen met mw. Tjits Rinsma, tel. 0513-632284 of 06-20731517, bereikbaar op woensdag. Voor reserveringen in Trinitas kunt je bellen met het Kerkelijk Bureau: 0513-651181. De openingstijden van het Kerkelijk Bureau zijn doorgaans: maandag-, dinsdag-, woensdag-, en donderdagmorgen van 10.00–11.00 uur en woensdagmiddag van 15.00–16.00 uur.

TENSLOTTE

We hopen dat het zo zal zijn dat er steeds meer ruimte en vrijheid komt om elkaar ook in onze kerkgebouwen weer te ontmoeten en dat we elkaar daar weer zullen treffen!


De app Protestants Heerenveen zal regelmatig worden doorontwikkeld en aangepast.

Voor alle vragen over app en reservering: of 06-30382415.

In de bijlage bovenstaand verhaal om zelf nog te bewaren of uit te printen