info

Kerk app – PKN Heerenveen

Kerk app – Protestantse gemeente Heerenveen


We leven in een tijd waarin we ontzettend veel gebruik maken van onze mobiele telefoon. Het beheren van onze agenda, het even snel opzoeken van een recept of het versturen van een persoonlijk bericht, zo zijn er tal van voorbeelden waarvoor we onze telefoon direct tevoorschijn halen. Ook wij kunnen hier niet in achterblijven en bieden naast onze website een handige app voor al onze leden en voor ieder die met onze gemeente verbonden wil zijn.

Hoe onze app tot stand kwam
In onze zoektocht naar de juiste app-ontwikkelaar kwamen we al snel uit bij iMediaStars.
Een multimediabedrijf in Hilversum dat al jaren apps ontwikkelt.app 3 Michael van iMediaStars vertelde ons dat ze een platform aanbieden waarmee ze voor elke branche een complete app-oplossing bieden. Een platform met als basis alle benodigde functies die je kunt samenvoegen zodat je een professionele app kunt aanbieden.

Na vooral samengewerkt te hebben met radiostations en evenementenbureau’s zagen we ook in dat de kerk hier niet in kon achterblijven, vertelt Michael ons. Waar je vroeger alleen het kerkblad had, er gecollecteerd werd met vooral contant geld, en je felicitaties en berichten vooral op papier ontving, ontkom je er gewoon niet meer aan om mee te gaan in het digitale tijdperk. Een groot deel van de informatie en communicatie in de gemeente kun je namelijk eenvoudig opvangen met onze uitgebreide kerk app.

Iedereen betrekken
De kerk app heeft als doel om iedereen goed te informeren maar vooral te betrekken bij onze gemeenschap. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om pushberichten te ontvangen voor onderwerpen die je zelf belangrijk vindt. Sinds de Coronacrisis maken we ook handig gebruik van een uitgebreide afsprakenkalender cq. reserveringssysteem. Zo kun je aangeven of je aanwezig bent bij een bijeenkomst of dienst, maar kun je ook gelijk zien of er nog genoeg plek beschikbaar is. Voor onze collectes zijn we in de app verbonden via Givt zodat het collecteren ook digitaal kan verlopen, erg handig dus.

De toekomst van de PGHV app
We zitten zeker niet stil en naast de standaard vereiste updates blijven we de app doorontwikkelen. Regelmatig zijn er dan ook aanpassingen en uitbreidingen aan de app die je automatisch kunt downloaden via de App Stores. Zo kun je na de laatste update bijvoorbeeld pushberichten verwijderen en nieuwsberichten delen.

Om iedereen volledig te kunnen betrekken blijven we ook altijd zoeken naar verbeteringen en worden we ook goed op de hoogte gehouden door iMediaStars.

Onze app nog niet gedownload? Download deze dan nu via Google Play of de Apple App Store.
Hier is de link naar de app. voor android 
Dit is de link naar de app voor apple
Heb je vragen of een suggestie voor onze app? Laat dit dan graag aan ons weten.

app 2

app 1