Skip to content

Volg de Ster...Jozef en Maria op reis naar Bethlehem

Jozef en Maria namen ons, in de mooi versierde Sionskerk, mee op reis naar Bethlehem.
Een zware reis omdat Maria in verwachting was. Het lukte Jozef niet een ezel te vinden maar gelukkig...er was een rolstoel aanwezig.
Wat fijn dat ze onderweg zoveel lieve mensen (engelen) tegen kwamen. Van de één kregen ze een dekentje, een ander gaf een flesje water of een kussen om op te zitten...
ook was er iemand die, toen Jozef was gevallen, een pleister op zijn broek kwam plakken !
Het was een lange reis. In Bethlehem was het druk en waren alle hotels vol geen slaapplek meer te vinden. Hoe moest dat nu?
Gelukkig was er nog een schuurtje waarin ze mochten slapen.

Die nacht werd het kindje Jezus geboren.
En bij een geboorte is er altijd kraamvisite. Eerst kwamen er herders. Ze hadden van engelen gehoord dat Jezus was geboren en dat ze Hem konden vinden door de ster te volgen. Daarna kwamen ook enkele koningen en koninginnen. Het feest was compleet.Tussen alle hoogtepunten door zongen we samen, met de muziekband Tjapie, bekende kerstliederen. Het gezamenlijk muziek maken, met verschillende muziekinstrumenten, viel bij iedereen erg in de smaak.
Door de rockband van Ateliers Majeur was het feest compleet. Zij speelden de sterren van de hemel. Geweldig wat waren ze goed ! Het bleef nog lang onrustig in de Sionskerk.

Organisatie: Zorgpastoraat.nl -- Voor meer informatie: info@zorgpastoraat.nl

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel