Skip to content

Waarom waarom en waarom de bananen krom zijn.

’WAAROM, WAAROM? En waarom zijn de bananen krom?
Deze weken een verzameling van weetjes om de vakantie door te komen: >> Dat bananen krom zijn weten we, maar dat je de schil niet weg moet gooien, maar daarmee de jeuk van muggenbulten kunt verzachten wist ik niet, en dat komt deze dagen mooi van pas. En nog iets: volgerijpte bruin-geworden bananen zijn het gezondst, want daarin zit TNF, een stof die afwijkende cellen of celvorming kan bestrijden (zie: www.fruitkracht.nl ).

En voor een betere wereld koop je vanzelfsprekend FairTrade bananen.

Een ander weetje dat we tegen kwamen, en onder het mtto ‘Beter goed gepikt dan ….’ hier gaan noemen is: WAAROM is ons dagelijkse drinkgedrag vaak zo milieubelastend? Weet je, ook fris, sapjes en andere drankjes (die we met dit warme weer extra graag nuttigen) zijn ‘goed’ voor bijna een kwart van de klimaatbelasting van onze voeding.

En daarom drink water, ’t liefst veel gewoon kraanwater:
En wil je meer lezen over milieuvriendelijker drinken, zie dan bijvoorbeeld:laat de koffie verkeerd maar staan

En tenslotte nog een geintje, omdat het warm is en vakantietijd. Want mochten jullie thuis wel eens ruziën over afvalscheiding, geniet dan van de onderstaande cartoon over een zoekgeraakte Bijbel:


Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel