Skip to content

’ETEN WAT DE POT SCHAFT’?

’ETEN WAT DE POT SCHAFT’?
En knarsetanden om het leed?
Met braaf je bordje leeg eten is op zichzelf niets mis! Wel is het echter goed te weten waar dat eten, dat voedsel, vandaan komt. Meestal uit de supermarkten! Dat is de realiteit anno 2019.
Nu, in deze blog, even niet over de vaak overbodige hoeveelheid verpakking. We richten ons nu op de inhoud, de streepjescodes en wat daar achter zit!
Hoe transparant is de supermarkt over hun beleid en de resultaten, of de producent, over de inhoud van het aangeprezen product? Hoe is het geproduceerd en verwerkt? Hoe gaat het met de arbeiders, de boeren, de vrouwen of kinderen die onderdeel zijn van die productieketen?
Supermarkten doen vaak nog té weinig voor arbeiders in de landen waar ze hun spullen laten produceren. Het is er vaak slecht gesteld met de mensenrechten. De Nederlandse ketens scoren in een recent onderzoek van Oxfam Novib slechter dan hun buitenlandse concurrenten.
Lees: Oxfamnovib / armoede verslaan / eerlijke verdeling...
En: Trouw/nieuws/supermarkten...

En wij, consumenten, wat kunnen wij doen? Wat is onze rol en aandeel? . Kritisch en bewust selecteren en kopen is het advies. En wij, de klant, is nog altijd koning, ook als we een product bewust in het schap laten liggen.


Dat 2 supermarkten nu, dit jaar, juist iets beter scoren, is volgens Oxfam Novib juist te danken aan de kritische publiekscampagne.
Met andere woorden: er is nog veel te winnen!

En wil je eerlijker gaan winkelen, zie dan bijvoorbeeld:
Oxfam Novib / eerlijk winkelen

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel