Skip to content

’GOED en VERSTANDIG VOEDSEL NUTTIGEN en PRODUCEREN’!

We horen en lezen er steeds meer over: het moet anders met ons eten. De minister heeft het over het betalen van betere prijzen voor goede producten. De gemeente Heerenveen wil een gezonde levensstijl en gezond eten promoten. Zelf doen we thuis natuurlijk ook al veel bewust en goed. En daarbij mogen we de rijkdom en veelheid van het ‘goed leven’ ervaren, in dankbaarheid voor meestal veel meer dan ‘het dagelijks brood’!
Deze weken, vóór of al met vakantie, met buurt- of familiefeesten: we kunnen er van genieten. We weten intussen ook al best goede en gezonde keuzes te maken, en in de meeste gevallen vinden we het wel redelijk dat daar dan ook voor betaald dient te worden.

CIRCULAIRE ECONOMIE is een nieuw begrip aan het worden.
Zie ter vergelijking:
Ook de provincie Fryslân heeft daarover ongeveer een jaar geleden al een plan opgesteld en daarin de 7 karakteristieken benoemd:Waar willen we naar toe?

Naar een volhoudbare toekomst, ook in de zogeheten voedseltransitie.

Wat heeft dat met ons, en met de kerk, te maken?
Alles toch! Of niet?

En lees, om er goed de tanden in te zetten, het hele voedseltransitie-plan: klik hier


”UITNODIGING zaterdag 05 oktober ZWOLLE"


”UITNODIGING zaterdag 05 oktober ZWOLLE:
GroeneKerkendag 2019:
Ontdek uw volgende stap naar een duurzame levensstijl.
De GroeneKerkendag komt er weer aan op 5 oktober 2019.
Samen komen we in beweging voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping.
Een dag voor iedereen die (met zijn of haar kerk) een volgende stap naar een duurzame levensstijl wil zetten.
Bestel uw kaarten voor de GroeneKerkendag. (t/m 10 juni met maximale korting).

GROEN GELOVEN 2019
De GroeneKerkendag met het thema 'Groen Geloven' brengt christenen bijeen die allemaal op hun eigen plek, maar ook samen willen gaan voor ecologische gerechtigheid. Groen Geloven is een initiatief van GroeneKerkenactie en Groengelovig. Als initiatiefnemers willen we geloofsgemeenschappen laten ontdekken wat de volgende stap is om een duurzame levensstijl te ontwikkelen.In de foto hierboven de organisaties achter Groen Geloven, van links naar rechts:
A Rocha, Kerk in actie, EO, CGMV, Laudato Si werkgroep NL, Tear, Christenunie en Micha NL.

Programma:

De GroeneKerkendag biedt dit jaar weer een afwisselend programma. In het prachtige Dominicanenklooster te Zwolle staat vanaf 9.30 koffie en thee voor u klaar. Om 10.00 starten we met inspirerende speeches van o.a. Reinier van der Berg over klimaatverandering en Trees van Montfoort legt uit wat de Bijbel zegt over ecologische gerechtigheid.
Bekijk hier het volledige programma.

Het middagprogramma is een programma op maat.
U kunt kiezen uit meer dan tien proeverijen die variëren van ‘nieuwe scheppingsliederen’, ‘de nieuwe beurskoers’, ‘leven zonder afval’ en ‘monumentale kerkpanden’ tot ‘subsidies voor zonnepanelen’.
Op zoek naar stevigere kost? In plaats van de proeverijen is er ook de mogelijkheid om een college te volgen.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Onder het genot van een biologisch hapje of drankje kunt u napraten met medestanders over hoe de opgedane kennis omgezet kan worden naar een duurzame levensstijl.

We hopen u te mogen verwelkomen deze dag!