Skip to content

Zangdienst 2 december in Trinitas

Zangbijeenkomst 2 december in Trinitas

Op zondag 2 december, de eerste Adventszondag, is er de zo langzamerhand traditionele zangbijeenkomst van de Raad van Kerken. Deze bijeenkomst rond lied, woord en beeld vindt plaats in Trinitas om 19.00 uur
Omdat deze “dienst” is opgebouwd rond een Russisch Orthodoxe icoon met de afbeelding van de drie mannen die bij Abraham op bezoek komen, is het thema Trinitas, oftewel Drie-eenheid
Een ad-hoc koor onder leiding van Frits Heidinga en Afke van Wijngaarden zal ook drie liederen zingen uit de Russisch Orthodoxe traditie. Een en ander wordt toegelicht door ds. Nel van den Briel. Ook voor de samenzang is ruime aandacht. Mis dit niet!

Cantatedienst


Zondag 25 november 19.00 uur
R.K. Parochie kerk te Heerenveen
koor: Hortis Vocalis
organist: Carl Visser
muzikale leiding: Gerben van der Veen
Voorganger: ds. Piet Nijssen


Zondag 25 november a.s. organiseert de Raad van Kerken Heerenveen wederom een cantatedienst. Op het programma staat deze keer het Requiem van Mozart. Althans delen eruit en niet met begeleiding van een heus orkest maar met orgel. Carl Visser bewerkte het requiem van Mozart voor orgel. Tijdens de cantatedienst worden delen uit het requiem gezongen die passen bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

In samenwerking met de liturgiegroep van de Protestantse gemeente Heerenveen zal er ook dit jaar in deze dienst gelegenheid worden geboden om overleden dierbaren te gedenken, zo kunt u bij binnenkomst voor hen een kaars aansteken.

De uitgangscollecte is voor de bestrijding van de onkosten van deze viering.