info

16-18 en 18+

Evenementen - Meat, eat & discover

buitenlandreis    LOGO MEAT AND EAT

Evenementen


-


Meet, eat & discover

Doelgroep 18 – 26 jaar

LOGO MEAT AND EATfoto 2 11 december ME D


 

Student, tussenjaar of net aan het werk?
Nog thuis of al uitgevlogen?
Al gevonden of nog zoekende?


“Meet, Eat & Discover? Nog nooit van gehoord!               

Deze uitspraak horen we geregeld. En toch…..we zijn alweer met ons 4e jaar bezig met de groep voor jongvolwassenen (vanaf ca. 18 jaar t/m ca. 27 jaar). In 2019 wilden de jongeren, die toen te oud waren geworden voor de jeugdgroep Next Level (15 t/m 18 jaar), graag een nieuwe groep starten, waarbij ze elkaar nog steeds konden ontmoeten. En zo ontstond de groep Meet, Eat & Discover (ME&D) voor 18+ers.     Inmiddels is er een aantal mensen vertrokken, vaak vanwege het feit dat ze in een studentenstad zijn gaan wonen, maar hebben we gelukkig ook elk jaar weer nieuwe leden erbij gekregen. Op dit moment bestaat de groep uit 17 mensen en ontmoeten we elkaar ongeveer 1 keer per maand op een middag of avond in het weekend. We vinden gezelligheid belangrijk en starten dan ook met een gezamenlijke maaltijd, zodat er tijd is om bij te praten. Daarna gaan we praten over een (geloofs)thema, luisteren we naar een gast met een bijzonder verhaal of doen we een activiteit.foto 1 23 oktober ME D


Afgelopen bijeenkomsten hebben we het gehad over:

  • Gideon (Richters 6:1-40).  Over de ‘waarom’-vragen, hoe keuzes te maken, twijfel over bestaan of aanwezigheid God. En….met Gods kracht ben je tot dingen in staat die je nooit in eigen kracht had kunnen volbrengen.

 

  • Thema “Wie ben je?” Leef je je eigen leven of dat van een ander? Want,…in hoeverre laat je je beïnvloeden door de maatschappij, social media, school/werk, ouders, vrienden enz.? En….wie ben je eigenlijk in Gods ogen?

 

  • Halverwege december was het gewoon gezellig meeten en daarnaast eaten van een gebakje (met thee of koffie) en een hapje (met een drankje). Ondertussen kon er worden gesjoeld of een ander spel worden gedaan. Tot slot hebben we gebedskaarsjes aangestoken.


Heb je zin om met ons mee te doen? Of wil je een keer kijken of ME&D ook iets voor jou is? Hartstikke leuk! Stuur dan een appje naar Peter en Marjon Gerrits 06-41352322.

foto 4 11 december ME D

Onze groep bestaat uit zoekers, twijfelaars en gelovers. Iedereen is welkom om met ons mee te doen. Benieuwd of onze groep iets voor jou is? Stuur dan een appje om je aan te melden om een keer te komen kijken. 

We kijken uit naar je komst!

Frank Kramer, Emma Gerrits, Bente Braaksma, Ruben Boonstra, Tom Gerrits, Sibrecht Huizenga, Daniël Kalenkamp, Jesse Stoffels, Nienke de Jong, Nadine Blaak, Joram Ganzevoort, Yinke Braaksma, Ridvan Aydogdu, Eline Gerrits en Sofie de Jong

--------------------

Leeftijd: 18 t/m ca. 26 jaar

Data: start op 1 oktober 2023, daarna in overleg

Tijd: 13.00 – 16.00 uur, inloop 12.45 uur

Locatie: Sionskerk

Contact: Peter en Marjon Gerrits, 06-41352322 

of


foto 3 11 december ME D