Skip to content

Wat is vaak het plezierigste onderdeel van een vergadering?

Wat is vaak het plezierigste onderdeel van een vergadering?
Onder het genot van een hapje en een drankje een genoeglijk gesprek voeren met iemand waar je interesse naar uit gaat of die je wat vertellen wil. Het informele moment halverwege of aan het eind van het officiële en serieuze onderhoud.
De pauze dus!

We hadden daarom op woensdagavond 6 februari een vergadering, letterlijk een samenkomst, met een inleiding van zo’n tien minuten en een pauze van bijna twee uren. In de Menniste Wurkpleats van de Doopsgezinde Kerk vierden we de interreligieuze ontmoeting. Wij doen dit als Raad van Kerken en Islamitische Verenigingen in Heerenveen al weer een aantal jaren en dit keer was de Doopsgezinde Gemeente de gastkerk.
Alle leden van de R.v.K. hadden zich thuis in de keuken uitgeleefd en namen trommels en schalen lekkers mee. Wanneer we in de Moskee zijn kun je je ook achter het gebak verstoppen en bovendien, het bevordert het genoeglijk gesprek. Er werden dan ook naast allerlei informatie over thuis, familie, geloof, werk, Turkije, vakantie, Marokko, en cultuur zelf recepten uitgewisseld.
Er waren vijf tafels waar zes personen rond “het theelichtje” (tip voor de volgende keer) gezellig kletsten en na een half uurtje werd gevraagd of de helft van het gezelschap een andere tafel wilde opzoeken. Er was dus sprake van wisselende contacten in een bijzonder gezellige en voor herhaling vatbare ontmoeting.

Namens de Contactgroep Siep.

Trackbacks

Geen Trackbacks

Reacties

Geeft reacties weer als Lineair | Samengevoegd

Geen reacties

De auteur staat geen reacties toe op dit artikel