info
zaterdag 27 jan. 2024
16:00 

Musical Esther – Musical in één dag

Musical Esther – Musical in één dag

 musical in 1 dag

Een musical in één dag met jou in de hoofdrol.

In een musical spelen doe je als kind niet iedere dag. Soms zelfs maar één keer in je leven.

Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos biedt de mogelijkheid om kinderen intensief kennis te laten maken met deze vrolijke en educatieve theatervorm.

Op unieke wijze studeren wij in één dag met kinderen van 4 tot en met 12 jaar de musical in. De voorstelling wordt gedragen door professionele acteurs, zangers en dansers. Samen zorgen zij aan het einde van de dag voor een fantastisch en stralend optreden waarvoor ouders en familieleden worden uitgenodigd.

‘Esther’ is gebaseerd op het Bijbelboek Esther. Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. 


 

De volgende dag moet ze als kandidaat mee doen in een soort wedstrijd; wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros? Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen en moet ze gaan wonen in het paleis. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar:  Haman. Haman is de eerste minister van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven. Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen?

Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren?

Natuurlijk wil je die dag niet missen. Geef je daarom snel op.

--------------------

Leeftijd: basisschoolleerlingen, alle groepen

Datum: 27 januari 2024

Tijden: 10.15 uur: groep 3 t/m 8

12.30 uur: groep 1 en 2

16.00 – 17.15 uur: voorstelling

Locatie: Trinitas

Opgave: Hanneke Henneveld, 0513-628984 of werkgroep Jeugd,